Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 19 januari 2014

Plumbots

Av Fanny - 19 januari 2014 11:15

I det senaste expansionspaketet In i framtiden tillkommer det en ny varelse: Plumbots. Dessa är spelbara robotar med många unika och roliga funktioner. De är lika Simbots som kom med Drömjobb, men de är inte samma: Plumbots är lite annorlunda och det finns generellt sett mer som man kan göra med dem.



Till skillnad från Simbots så är Plumbots betydligt mer unika och anpassningsbara. Istället för att alla ser likadana ut så kan man anpassa dem från topp till tå med olika delar och sen även ändra färg på dem. Men Plumbots är inte bara olika varandra på utsidan: Plumbots kan även ha en personlighet! Den bestäms av så kallade egenskapschip som kan sättas in i (och tas ut ur) Plumbotarna. En Plumbot kan ha mellan 3-7 egenskapschip installerade, och en Plumbot utan egenskapschip är inte så speciell. Egenskapschip låser upp nya interaktioner, behov och annat som inte kan kommas åt utan egenskapschip. För att få tag på egenskapschip kan din sim antingen bygga dem själv (mer om den nedan) eller köpa dem på Botmarknaden i Oasis Landing. 


Det går inte att förvandla en sim till plumbot, din sim måste bygga en ny själv. Med In i framtiden kommer Botbygge som en ny färdighet, och denna färdighet är förstås kopplad till att bygga egna Plumbots (och egenskapschip till dem). Ju högre färdighet din sim har, desto högre kvalité får Plumbotsen de bygger. Simmar med högre färdighet kan även bygga fler egenskapschip än de med lägre färdighet.


För att bygga Plumbots och egenskapschip krävs en maskin att bygga dem i. Denna heter Reventlovs botverkstad och går att köpa i köpläget för 1750 simdaler. Om din sim inte har råd att köpa en egen så finns det en på Botmarknaden. För att bygga en Plumbot behöver din sim minst nivå 2 i Botbygge, och att bygga en kostar 250 simdaler. Om du sedan vill ändra hur din Plumbot ser ut så kan du göra det via Botverkstaden för 100 simdaler.



Att skapa en plumbot med Botverkstaden öppnar Skapa en bot-läget. Detta fungerar som Skapa en sim, bara det att du skapar en Plumbot. Det finns många olika delar att välja mellan för att skapa en unik Plumbot.


Om din sim inte vill bygga en Plumbot kan du även köpa (eller sälja) en på botmarknaden. 



När din sim skapat eller köpt en Plumbot så blir den en medlem av hushållet, och den beter sig i princip som en sim. Precis som simmar har den behov som måste fullföljas - dock är det inte samma behov som vanliga simmar, i alla fall inte utan egenskapschip. Standardbehoven en Plumbot måste ta hand om är Batterikraft och Underhåll. Batterikraften kan laddas i en laddningsstation, som går att köpa, och Plumbots kan underhållas av att simmar använder interaktionen Ge service på dem (vilket Plumbots även kan göra på sig själva). Plumbots har även ett kvalitetsvärde mellan 0-10. Högre kvalitet gör så att det inte tar lika lång tid innan Plumboten måste laddas eller få service, och de blir även värda mer. Simmar med högre färdighet inom Botbygge kan förbättra en Plumbots kvalitet. 



 
 
Ingen bild

Tove

19 januari 2014 12:03

Vad spännande det låter med Plumbots! Blir nästan lite sugen på att köpa "In i framtiden" nu :)

 
Ingen bild

Anonym :)

19 januari 2014 13:11

Najs! Dom ser mycket bättre ut en simbots och verkar roligare.. Förresten kan du göra nåt inlägg där du visar ett hus som du har byggt/inrett? Helst Andreas hus :D

 
Ingen bild

Anna

19 januari 2014 14:06

Kan dom få barn?

 
Stina

Stina

19 januari 2014 17:22

Dom verkar mycket roligare än Simbotarna! :)

http://stinassims.blogg.se

 
Ingen bild

Sauron

19 januari 2014 18:58

Jag har In i Framtiden och själv tycker jag dem är tråkiga...

 
Ingen bild

Amanda

26 januari 2014 06:29

Haha, trodde först att det stod botmarknaden! Alltså bot som i bota folk... :)

 
Ingen bild

Pippi

5 juli 2014 11:55

Vad betyder "simulerande känslor" "gränslös inlärning" "kärlekskapasitet" "fryntliga funktioner" och "kontors drönare" som egenskapschip?????? är tacksam för svar från vem som helst men som vet svaret :) XD

 
Ingen bild

Amanda

5 juli 2014 22:11

Pippi: Simulerande känslor betyder på ett ungefär att plumboten får känslor som en riktig sim, gränslös inlärning betyder att den kan lära sig färdigheter, kärlekskapacitet och fryntliga funktioner et jag inte och kontorsdrönare betyder att den kan jobba, och du kan hyra ut plumboten till kontorsföretaget i stan.

 
Ingen bild

Helen

25 oktober 2014 02:48

hur säljer man sin plumbot på marknaden?? skulle vara jätteglad för svar :D

 
Ingen bild

Ida

1 juli 2015 22:56

Hej! Jag har laddat ner en plumbot på Sims 3 Exchange på hemsidan gratis. Men då är frågan, hur får jag fram plumbotsen, och var hittr jag botverkstaden? Tack för svar. :DD

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards